هفطر ايه النهاردة ..
كفته رز ولوبيا ورز بشعريه وباذنجان مخلل والحلو رز بلبن
كفتة الرز ..
نصف كيلو لحمه مفرومه. كوب رز. بقدونس .ملح.فلفل اسود.بهارات بصلة مبشورة معلقه توم
يغسل الرز ويصفى ويترك شويه ثم يطحن فى مطحنه الخﻻط وتضاف للحمه وتخرط الخضرة ناعم والبصل يخرط ناعم ولو فيه كبه كلهم ينعموا فى الكبه مفيش كبه حلو كدة ونضع الملح والفلفل اﻷسود البهارات والتوم الناعم ويقلب الخليط وتصبع وتحمر ونطبخها بالصلصه
نخرط بصلة قطع رفيعه وعندما تدبل نضع الطماطم المضروبه ومتصفيه وتأخذ غلوة ثم نضع الكفته المحمرة وبالهنا
عمل اللوبيا الناشفه
تنقى وتغسل ثم توضع فى حله ويصب عليها ماء مغلى وتغطى وتترك حتى تبرد الميه وبعد ذلك تغسل وتوضع على النار فى ماء بيغلى قبل السوا انزلها من النار وارمى ميتها واركنها حين تسبيك الطماطم
نحضر حلة بها بصل مقطع رفيع ومعلقه سمن اوزيت ويحمر البصل يدبل ونضع عليه طماطم متصفيه ونضع عليها ملح وفلفل وتوابل حسب الرغبه وعند تسبيكها نضع اللوبيا المتصفيه من ميتها وتقلب وبالهنا
الارز بالشعريه
نحمر الشعريه فى زيت ونضع عليه الرز بعد تنقيته وغسلة ويقلب مع بعض ثم يسقى بالماء كوب اﻷرز يأخذ ميه كوب وربع ونعمل حساب ميه للشعريه ونضع الملح وعندما يدخل الرز فى السوا ينقل الى نار اقل ويقلب من الحين واﻷخر ولو احتاج ميه شويه شويه ولو لصق رز فى جوانب الحله ترش بسيط ميه فى جوانبه وبالهنا
الباذنجان المخلل
يغسل الباذنجان ويقطع ويحمر فى زيت وبعد الانتهاء نضع الخلطه ملح شطه وكمون وخل وتوم مفروم وتقلب وبالهنا
عمل الرز بلبن
يسلق كوب رز على تﻻته كوب ميه ونصف كوب سكر وعند السوا نجهز نصف كوب نشا معلقه بودره ايس كريم معلقه بودرة كريم شانتيه وفانليا وكوب لبن ويقلبوا ويوضع فى الحله ثم يغرف فى اطباق
كفته رز ولوبيا ورز بشعريه وباذنجان مخلل والحلو رز بلبن
كفتة الرز ..
نصف كيلو لحمه مفرومه. كوب رز. بقدونس .ملح.فلفل اسود.بهارات بصلة مبشورة معلقه توم
يغسل الرز ويصفى ويترك شويه ثم يطحن فى مطحنه الخﻻط وتضاف للحمه وتخرط الخضرة ناعم والبصل يخرط ناعم ولو فيه كبه كلهم ينعموا فى الكبه مفيش كبه حلو كدة ونضع الملح والفلفل اﻷسود البهارات والتوم الناعم ويقلب الخليط وتصبع وتحمر ونطبخها بالصلصه
نخرط بصلة قطع رفيعه وعندما تدبل نضع الطماطم المضروبه ومتصفيه وتأخذ غلوة ثم نضع الكفته المحمرة وبالهنا
عمل اللوبيا الناشفه
تنقى وتغسل ثم توضع فى حله ويصب عليها ماء مغلى وتغطى وتترك حتى تبرد الميه وبعد ذلك تغسل وتوضع على النار فى ماء بيغلى قبل السوا انزلها من النار وارمى ميتها واركنها حين تسبيك الطماطم
نحضر حلة بها بصل مقطع رفيع ومعلقه سمن اوزيت ويحمر البصل يدبل ونضع عليه طماطم متصفيه ونضع عليها ملح وفلفل وتوابل حسب الرغبه وعند تسبيكها نضع اللوبيا المتصفيه من ميتها وتقلب وبالهنا
الارز بالشعريه
نحمر الشعريه فى زيت ونضع عليه الرز بعد تنقيته وغسلة ويقلب مع بعض ثم يسقى بالماء كوب اﻷرز يأخذ ميه كوب وربع ونعمل حساب ميه للشعريه ونضع الملح وعندما يدخل الرز فى السوا ينقل الى نار اقل ويقلب من الحين واﻷخر ولو احتاج ميه شويه شويه ولو لصق رز فى جوانب الحله ترش بسيط ميه فى جوانبه وبالهنا
الباذنجان المخلل
يغسل الباذنجان ويقطع ويحمر فى زيت وبعد الانتهاء نضع الخلطه ملح شطه وكمون وخل وتوم مفروم وتقلب وبالهنا
عمل الرز بلبن
يسلق كوب رز على تﻻته كوب ميه ونصف كوب سكر وعند السوا نجهز نصف كوب نشا معلقه بودره ايس كريم معلقه بودرة كريم شانتيه وفانليا وكوب لبن ويقلبوا ويوضع فى الحله ثم يغرف فى اطباق
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق